MENI
2.10.2009

DELEGACIJA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST BIH U SLUŽBENOJ POSJETI SAD-u



Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH, koju čine predsjedavajući Komisije Branko Zrno i njegovi zamjenici Šefik Džaferović i Slobodan Šaraba boravit će u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u od 3. do 10. oktobra.

Kako je planirano, tokom boravka u SAD-u, delegacija PSBIH posjetit će Nacionalnu gardu Savezne države Maryland, Asocijaciju Guvernera saveznih država, State Department i Ambasadu BiH u SAD. 
Parlamentarci će na temu „Strategije uklanjanja mina i uništenje viškova vojne opreme i naoružanja u Bosni i Hercegovini“ razgovarati sa direktorom Ureda za vojno-politička pitanja u State Departmentu, Jamesom Lawrenceom i njegovim zamjenikom Markom Adamsom.
O
sim sastanka sa Joeom McMillanom, zamjenikom ministra odbrane SAD, delegacija Parlamentarne skupštine BiH će se susresti i  sa Billom Hudsonom, službenikom za pitanja vojne legislative, senatorom Evanom Bayhaom, predsjedavajućim Komisije za odbranu, kao i mnogim drugim visokim zvaničnicima SAD-a. 
U
sklopu višednevne posjete SAD predviđena je posjeta Saveznoj Državi Maryland i upoznavanje sa radom Skupštine Marylanda  i procesom izrade državne legislative, kao i posjeta Agenciji za upravljanje kriznim situacijama. (kraj)             


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću