MENI
30.9.2009

ČLANOVI ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE SUSRELI SE SA DELEGACIJOM PARLAMENTA ŠVEDSKE



„Parlamentarna skupština BiH se izjasnila da BiH nema drugi put osim puta koji vodi u Europsku uniju, a suradnja sa Parlamentom Kraljevine Švedske koja trenutno predsjedava EU, izuzetno je korisna za put Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama“, naglasio je Ivo Miro Jović, zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije tokom današnjeg susreta sa Andersom Forsbergom, generalnim sekretarom i Larsom Starellom, savjetnikom u Odjelu za međunarodnu saradnju Švedskog parlamenta.

„Za Švedsku koja je preuzela predsjedavanje Evropskom unijom je veoma važno da ostvari kontakt sa zemljama koje su kandidati za članstvo u EU, a naša posjeta ima za cilj da pokaže kako smo zainteresirani za budućnost BiH u okviru Evropske unije“, rekao je Forsberg. 
Članovi Zajedničke komisije, Hilmo Neimarlija i Zoran Koprivica su istakli važnost dobijanja bezviznog režima za građane BiH, dok su predstavnici Parlamenta Kraljevine Švedske izrazili nadu da će prenošenjem švedskih iskustava bh. parlamentarcima pomoći ubrzanju procesa liberalizacije viznog režima za građane BiH. (kraj)      


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću