MENI
16.9.2009.

ОКОНЧАНА 60. СЈЕДНИЦА ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



На данас окончаној сједници Представничког дома ПС БиХ је усвојен Извјештај Савјет министара о извршавању Плана активности за испуњење преосталих обавеза из Мапе пута за либерализацију визног режима за период 15.07.2009. – 07.09.2009. године са Мишљењем Заједничке комисије за европске интеграције. Усвојени су предлози два закључка посланика Златка Лагумџије.  

Предлог закона о програму заштите свједока није усвојен у другом читању. Усвојен је предлог закључка посланика Златка Лагумџије и није се гласало о Предлогу амандмана II. на Устав БиХ, чији су предлагачи посланици Странке за БиХ.
Предлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона Босне и Херцеговине усвојен је у првом читању. Предлог закона о попису становништва, домаћинстава и станова у БиХ се враћа Заједничкој комисији за економске реформе и развој на поновно разматрање. 
У првом читању је усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Закона о управном поступку. Предлог закона о измјенама и допунама Закона о министарствима и другим органима управе БиХ се враћа Уставноправној комисији на поновно разматрање.
Није усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, чији је предлагач Комисија за остваривање равноправности полова. Предлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност, чији су предлагачи посланици Клуба СНСД-а, се враћа Комисији за финансије и буџет на поновно разматрање. 
У првом читању су усвојени Предлог закона  о измјенама Закона о Суду БиХ и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о Тужилаштву БиХ. 
Усвојен је Извјештај Заједничке комисије оба дома о постизању сагласности о идентичном тексту Закона о измјенама и допунама Закона о конкуренцији и Извјештај о обављеној ревизији финансијских извјештаја Радиотелевизије БиХ на дан 31.12.2008.
Нивес Јукић је именована за омбудсмена у Институцију омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине. На иницијативу посланика Славка Јовичића је одгођено изјашњавање о Информацији о усвојеним мјерама за ублажавање негативних ефеката глобалне економске кризе у Босни и Херцеговини. 
К' знању су примљени материјали са наставка 13. заједничке сједнице оба дома Парламентарне скупштине БиХ, одржане 24.7.2009., с Мишљењем Заједничке комисије за европске интеграције и предлогом закључака посланика Јерка Иванковића Лијановића, у које су уврштене примједбе Заједничке комисије. 
Усвојена је Иницијатива посланика Драге Калабића да „Представнички дом формира Истражну комисију са задатком да провјери наводе о расподјели ЦЕМТ дозвола у Министарству промета и комуникација БиХ“.
Дата је сагласност за ратификацију: Споразума о првилегијама и имунитетима Међународне агенције за атомску енергију, Протокола између Босне и Херцеговине и Чешке Републике о амандманима на Споразум између Босне и Херцеговине и Чешке Републике о унапређењу и заштити улагања, Протокола о спречавању загађења вода проузрокованог пловидбом, уз Оквирни споразум за слив ријеке Саве, Протокола о измјени и допуни уговора о слободној трговини између Босне и Херцеговине и Републике Турске. (kpaj)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу