MENI
11.9.2009

ODRŽAN NASTAVAK SJEDNICE ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ADMINISTRATIVNE POSLOVE



Na danas održanom nastavku 28. sjednice Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH, članovi nisu podržali Zahtjev Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za donošenje odluke o isplati naknada za rad u Radnoj grupi za izradu Strategije prevencije i borbe protiv nasilja u porodici u BiH, uz obrazloženje kako Zajednička komisija nije nadležna za donošenje takve odluke.

Zajednička komisija je razmatrala prijedloge odluka o izmjenama Odluke o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava poslanika i delegata u PSBiH, kao i Pravilnika o načinu i uslovima korištenja internih i eksternih usluga –reprezentacije, PTT usluga, službenih putovanja, službenog vozila, službene odjeće, štampe i stručne literature u PSBiH. Odlučeno je da se ukidaju naknade za rad u redovnim komisijama Parlametarne skupštine, a da se plaćaju naknade za rad u ad hoc komisijama kao i rad stručnjaka u ad hoc komisijama. 
Također, na današnjoj sjednici primljen je k znanju dopis Kolegija Predstavničkog doma PSBiH, kojim je Prijedlog Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustavnovama BiH za ublažavanje krize izazvane recesijom, kao i inicijativa Saveza samostalnih sindikata BiH za smanjenje troškova ukupne javne potrošnje. 
Primljena je k znanju informacija sekretara Zajedničke službe o potrebnom iznosu sredstava za realizaciju Odluke o pravu na razliku plaća. (kraj


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću