MENI
10.9.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 35. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.

Također, podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. 
Komisija je razmatrala Zahtjev Ureda za razmatranje žalbi BiH za vjerodostojnim tumačenjem člana 52. stav (6) Zakona o javnim nabavkama. Prihvaća se mišljenje Vijeća ministara BiH o zahtjevu za vjerodostojnim tumačenjem člana 52. Stav (6) Zakona o javnim nabavama, te Komisija smatra da se Zahtjev uputi Ustavnopravnoj komisiji koje bi, nakon utvrđivanja konačnog prijedloga vjerodostojnog tumačenja, Zahtjev uputilo Domu naroda za konačno davanje vjerodostojnog tumačenja člana 52. Stav (6) Zakona javnim nabavkama.
Članovi Komisije su primili k znanju Šestomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za 2009. godinu.
Razmatran je Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2010. godinu i članovi Komisije su odlučili da se o njemu izjasne na narednoj sjednici. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću