MENI
23.7.2009

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZ BELKIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSJETU AMBASADORA TURSKE U BIH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Beriz Belkić primio je danas u oproštajni susret ambasadora Turske u BiH NJ. E. Bülenta Tuluna, istaknuvši zahvalnost na onome što je ambasada Turske učinila u BiH kao i nastojanjima da ta saradnja svakim danom postane što bolja.  

Predsjedavajući Belkić je upoznao ambasadora Tuluna sa aktualnom političkom situacijom u BiH, s posebnim osvrtom na putu BiH ka euroatlanskim integracijama. Također, Belkić je istakao napore koji se ulažu kako bi BiH bila na listi za liberalizaciju viznog režima za zemlje zapadnog Balkana.
„Može se puno pričati zašto je BiH izostavljen iz liste za liberalizaciju viznog režima, ali taj problem treba riješiti u BiH“, te istakako nadu u njegovo što skorije rješenje. 
Ambasador Turske NJ. E. Bulent Tulun rekao je kako je potrebno što prije ostvariti uslove za ulazak BiH u NATO, kao i rješiti prepreke koje stoje na putu ka liberalizaciji viznog režima. Izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu tokom mandata u BiH, te naglasio da će i dalje biti iskreni prijatelj BiH. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću