MENI
23.7.2009

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSTAVNIČKOG DOMA, BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO S AMBASADOROM R SLOVENIJE U BIH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Beriz Belkić susreo se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Slovenije u BiH, Andrejom Grassellijem, naglasivši da Parlamentarna skupština BiH i Državni zbor Republike Slovenije imaju izuzetno kvalitetnu saradnju, koja sve više ima radni, a manje protokolarni karakter.

Govoreći o ustavnim promjenama, predsjedavajući Belkić je rekao kako je važno da se o ustavnim promjenama govori u Parlamentarnoj skupštini, tačnije u parlamentarnom radnom tijelu u kojem bi se nalazili predstavnici svih političkih stranaka zastupljenih u PS BiH. 
„Mi se borimo da se približimo Evropi zbog čega je značajno uspostaviti kapacitet državnih institucija koji omogućava da sami rješavamo svoje unutrašnje probleme, pri čemu je neophodan i minimum poštovanja i vjere u vlastitu zemlju“, istakao je Belkić.
Ambasador Grasselli je informisao Belkića da će ekipa eksperata iz Slovenije naredne sedmice stići u BiH kako bi pružila stručnu pomoć u identificiranju prepreka i planiranju koraka za njihovo otklanjanje, sa ciljem ispunjavanja uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima. „To je jedan od načina kako pokazujemo svoj prijateljski odnos prema BiH“, rekao je ambasador Grasselli. (kraj)       


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću