MENI
21.7.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET DOMA NARODA



Na danas održanoj 34. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, podržan je Prijedlog zakona o javnim nabavkama, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH.

Na sjednici Komisije usvojen je Izvještaj revizije učinka – Proces zapošljavanja državnih službenika u institucijama BiH uz zaključak kojim se traži od Vijeća ministara BiH razmatranje predloženih mjera iz Izvještaja revizije te predloži mjere za poboljšanje uspješnosti i efikasnosti procesa zapošljavanja državnih službenika sa aspekta njihove sposobnosti za rad u državnim institucijama te o tome obavijesti Dom naroda u roku od tri mjeseca. 
Članovi Komisije su primili k znanju dopis JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo od 12. 06. 2009. godine, i odgovorom Ureda za razmatranje žalbi BiH od 13. 07. 2009. godine. 
Također, Komisija je primila k znanju dopis Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, koji je primljen 07. 07. 2009. godine. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću