MENI
20.7.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 50. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PS BiH je u drugoj komisijskoj fazi podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Usvojen je prijedlog zaključka kojim Predstavnički dom traži od Vijeća ministara BiH da se prilikom donošenja podzakonskog akta kojim se reguliše naknada za odvojeni život, posebna pažnja posveti zaposlenim u Obavještajno sigurnosnoj agenciji BiH (OSA).   

Uz  izlaganja predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet, kao i generalnog revizora, usvojen je Plan razmatranja revizorskih izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH za 2008.g.
Komisija je na današnjoj sjednici razmatrala: Dopis Zakonodavno-pravnog sektora Zajedničke službe PS BiH, vezan za izradu poslovnika o radu Komisije, Dopis Privredne komore FBiH u vezi smjernica Vijeća Evropske zajednice i odluka Evropske komisije kojima je propisano akcizno zakonodavstvo EU, Dopise Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika (SPDS) od 30.6.2009. i  7.7.2009. godine i Informaciju „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo  o nezakonitim postupanjima pojedinih pravnih lica u vršenju djelatnosti koja su isključivo povjerena javnim poštanskim operaterima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću