MENI
16.7.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ADMINISTRATIVNE POSLOVE



Na danas održanoj 28. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, data je saglasnost na zahtjev Jovana Todorovića od 01. 07. 2009. godine, kao i na zahtjev dr. Bože Ljubića za profesionalizaciju delegata u Domu naroda PSBiH.

Također, na sjednici je data saglasnost na zahtjev poslanika u Domu naroda Alme Čolo za profesionalizaciju u Parlamentarnoj skupštini BiH koji je upućen 15. 07. 2009. godine, na informaciju sekretara Zajedničke službe o potrebnom iznosu sredstava za realizaciju Odluke o pravu na razliku plaća, koja je dostavljena 24. 06. 2009. godine, kao i načinu utvrđivanja ušteda budžetskih sredstava iskazanih u pismu namjere Međunarodnog monetarnog fona (MMF) i obaveznosti izrade operativnih planova za izvršenje Budžeta institucija BiH za period juli – decembar 2009. godine, na osnovu obavještenja Ministarstva finansija i trezora BiH. 
Zbog neprisustva članova Komisije iz reda hrvatskog naroda, sjednica je prekinuta a izjašnjavanje o preostalim tačkama dnevnog reda odgođeno je do naredne sjednice. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću