MENI
7.7.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE



Na danas održanoj sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije, sa amandmanima je usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku.  

Komisija je u vezi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH usvojila tri zaključka. Konstatovano je da je veoma štetno po rad i funkcionisanje RAK-a da generalni direktor RAK-a nije imenovan i da to stanje mora biti što prije prevaziđeno. Zbog toga se očekuje da Kolegij Predstavničkog doma utiče na što brže okončanje procedure autentičnog tumačenja Zakona o komunikacijama i preporučuje Vijeću ministara da na prvoj narednoj sjednici, nakon dobijanja autentičnog tumačenja Zakona o komunikacijama, okonča proceduru imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije. 
Na današnjoj sjednici je razmatrana Rang-liste kandidata za člana Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH iz srpskog naroda, uz prijedlog da se Rang-lista proslijedi u dalju parlamentarnu proceduru. 
Razmatran je Izvještaj Ministarstva komunikacija i transporta  BiH o aktivnostima na projektu „Autoput na Koridoru Vc“ za period januar – mart 2009. g. i predloženo je da Branko Dokić bude imenovan za predstavnika Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma u Vijeću za sigurnost saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću