MENI
6.7.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ОДБРАНУ И БЕЗБЈЕДНОСТ БИХ



На данас одржаној 40. сједници Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, усвојен је Извјештај о учешћу припадника Оружаних снага, полицијских и државних службеника БиХ у операцијама подршке миру за период 01. 07. – 31. 12. 2008. године, чији су сачиниоци Предсједништво БиХ и Савјет министара БиХ.

Примљена је к знању информација о реализацији Труст фонда НАТО-а за БиХ и активностима Министарства одбране у области транзиције и збрињавања персонала, као и информација о програму транзиције и збрињавања отпуштеног персонала Министарства одбране БиХ и Оружаних снага БиХ „Перспектива“, које је сачинило Министарство одбране БиХ.
Такођер, примљена је к знању информација о активностима за израду документа „Преглед одбране“, сачинилац Министарство одбране БиХ.
У вези утврђивања Предлога аутентичног тумачења члана 102. Закона о полицијским службеницима БиХ, одлучено је да се затражи додатна информација у вези утврђивања Предлога аутентичног тумачења.
На сједници су разматрани предлози ријешавања питања управљања граничним прелазима, чији је предлагач Гранична полиција БиХ.
Чланови Заједничке комисије примили су к знању информацију НЦБ Интерпола у БиХ о потјерницама НЦБ Интерпола у Београду расписаним против одређеног броја бх. грађана у тзв. случају Добровољачка улица, чији је сачинилац НЦБ Интерпол у Сарајеву.
Примљене су к знању информације о одржаној радионици о Имплементација Државне стратегије за контролу оружја и муниције у Босни и Херецеговини, која је одржана у Међугорју од 13. до 15. маја 2009. године, одржаном састанку с делегацијом Министарства иностарних послова Краљевине Шведске 27. маја 2009. године, обављеној посјети Команди обуке и доктрине Оружаних снага БиХ, разговору с генералским кором ОСБиХ и посјети 6. Пјешадијској бригади ОСБиХ у Травнику и Бањој Луци 02. и 03. јуна 2009. године.
На данашњој сједници примљене су к знању информације о одржаном састанку представника Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ с представницима Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске од 03. јуна 2009. године, учешћу на церемонији на војничком гробљу Lebring у Gratzu која је одржана 05. јуна 2009. године, као и предлози Фондације за истраживање Државног универзитета Њујорк-Центар за међународни развој, Пројекат јачања парламената за сарадњу са Заједничком комисијом за одбрану и безбједност БиХ. (крај)      


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу