MENI
9.6.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 45. sjednici Komisije za vanjske poslove dato je pozitivno mišljenje, uz preporuku Predstavničkom domu da da saglasnosti za ratificiranje: Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije; Amandmana na Konvenciju o osnivanju Vijeća za carinsku saradnju; Aneksa II. Sporazuma između BiH i Kraljevine Norveške o finansiranju projekta u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštva u Bosni i Hercegovini; Evropske konvencije o obavijestima o stranom pravu s Dodatnim protokolom i Dodatnog protokola uz Krivičnopravnu konvenciju protiv korupcije koji je potpisan u Strasbourgu 15. maja 2003. godine

Komisija za vanjske poslove je, također, dala pozitivno mišljenje, uz preporuku Predstavničkom domu da da saglasnosti za ratificiranje: Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o provođenju zajedničkih patrola uz zajedničku državnu granicu; Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o održavanju redovnih sastanaka predstavnika graničnih policija na državnom, regionalnom i lokalnom nivou i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.
Na današnjoj sjednici Komisije k' znanju je primljena: Zabilješka sa sastanka Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH i članova delegacije PSBiH pri Vijeću Evrope sa Zdenkom Martinovićem, novoimenovanim ambasadorom i šefom Misije u Vijeću Evrope u Strasbourgu, koji je održan 13.5.2009; Rezolucija o evropskoj savjesti i totalitarizmu; Izvještaj o učestvovanju delegacije Parlamentarne skupštine BiH na proslavi 60. godišnjice NATO-a; materijal sa Konferencije zemalja članica - potpisnica Jadranske povelje; Informacija o prijedlogu stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana; Izvještaj o posjeti delegacije Parlamentarne skupštine BiH Parlamentu Islamske Republike Iran; Izvještaj sa drugog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope za 2009. godinu, koje je održano u Strasbourgu od 27. do 30. 4. 2009. kao i Izvještaj sa VII. konferencije predsjednika parlamenata učesnika Jadransko-jonske inicijative, koja je održana u Atini od 3. do  5. 5. 2009. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću