MENI
27.5.2009.

OKONČANA 54. SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 54. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojeni su, po žurnom postupku, Prijedlog zakona o usvajanju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.

Također, po žurnom postupku, usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.
Nije usvojen zahtjev Doma naroda PSBiH da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH razmatra po žurnom postupku, te je odlučeno da se predloženi zakon razmatra sukladno redovnoj parlamentarnoj proceduri.
Na sjednici su, u drugom čitanju, usvojeni Prijedlog zakona o javnim nabavama, Prijedlog zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH. 
Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedloga zakona o poštama Bosne i Hercegovine, drugo čitanje, a za Prijedlog zakona o postupku sklapanja i provođenja međunarodnih ugovora, drugo čitanje, odlučeno je da ide na naknadno usaglašavanje.
U prvom čitanju na današnjoj sjednici su usvojeni Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine.
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrani Bosne i Hercegovine, koji je razmatran u prvom čitanju, nije usvojen.
Odgođena je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, prvo čitanje, čiji su predlagatelji zastupnici Ekrem Ajanović, Remzija Kadrić i Adem Huskić.
Usvojena je Rezolucija o zaštiti obitelji, čiji je predlagatelj zastupnik Adem Huskić.
Na sjednici je odgođena rasprava u svezi informacije o radu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za 2008., kao i informacije Ministarstva sigurnosti o stanju sigurnosti novinara u Bosni i Hercegovini.
Nije usvojena inicijativa zastupnika Sadika Bahtića s 50. sjednice Doma, koja je održana 1. travnja 2009. godine, kojom se zadužuje Vijeća ministara ili Ministarstvo civilnih poslova da donese odluku ili zaključak za isplatu 100.000,00 KM  nogometnoj reprezentaciji BiH iz rezervnog fonda i dotacije za šport.
U Zajedničko povjerenstvo obaju domova radi usaglašavanja teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija imenovani su Lazar Prodanović, Sadik Bahtić i Velimir Jukić.
Data je suglasnost za ratificiranje Sporazuma o kreditu između Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo financija i trezora BiH, i Raiffeisen Zentralbank Österreich Aktiengesellschaft – Razvoj vodoopskrbnog sustava u općini Livno i Međunarodnih zdravstvenih propisa iz 2005. godine. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću