MENI
14.4.2009.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA VANJSKU TRGOVINU I CARINE



Na danas održanoj sjednici Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za predsjedatelja Povjerenstva je izabran Slavko Jovičić. 
Povjerenstvo je usvojilo Izvješće o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za 2008. godinu. Na osnovu Zaključka usvojenog na 50. sjednici Zastupničkog doma, održanoj 1. travnja 2009., u povodu rasprave o Informaciji o poplavama u Popovom polju, rijeci Krupi i na području Hutovog blata, u izaslanstvo koje će obići općine Trebinje i Ravno iz Povjerenstva za vanjsku trgovinu i carine su imenovani Slavko Jovičić, Šemsudin Mehmedović i Jerko Ivanković Lijanović.   

Članovi Povjerenstva su upoznati sa razgovorom obavljenim sa predstavnicima peradarske proizvodnje u svezi predstavke “BROVIS d.d. VISOKO”. 
Na sjednici je podržana Inicijativa zastupnika Šemsudina Mehmedovića i Adema Huskića za Izmjenu odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma. U svezi ove Inicijative je usvojen zaključak o nužnosti donošenja legislative kojom bi se olakšao položaj domaće industrijske proizvodnje i olakšao nadzor nad uvozom roba iz ove oblasti. (kraj)    


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću