MENI
3.3.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 39. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PS BiH dato je pozitivno mišljenje za ratifikaciju: bilateralnog sporazuma u oblasti obrazovanja između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore, Memoranduma o razumijevanju o budućnosti zdravstvene mreže u Jugoistočnoj Evropi u okviru Procesa regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi, Sporazuma o preferencijalnoj trgovini između BiH i Islamske Republike Iran i Sporazuma o vojnom grantu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

Usvojen je zaključak da Izvještaju o radu Ministarstva vanjskih poslova BiH koji je podnesen u okviru Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH za 2008. godinu nije cjelovit i vraća se na doradu i dopunu. 
Povodom Informacije o aktivnostima vezanim za prijem BiH u nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda i Informacije o aktivnostima vezanim za prijem BiH u Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, zaključeno je da Kolegij Predstavničkog doma u proširenom sastavu treba utvrditi prijedlog člana Koordinacionog tima iz PSBiH za kandidaturu BiH u Vijeće sigurnosti UN-a. 
Na znanje je primljena Zabilješka s drugog sastanka Koordinacionog tima za vođenje kampanje za članstvo BiH u Vijeću sigurnosti UN-a, Informacija o održavanju okruglog stola o poboljšanju vojno-političkih obaveza BiH u okviru UN-a i OSCE-a, Informacija o planiranju posjete Grupe prijateljstva PSBiH Republici Sloveniji, Informacija o posjeti generalnog konzula BiH Parlamentu Baden-Wüttemberga, Informacija o sastanku delegacije Narodne skupštine RS-a s predstavnicima parlamenata Brisela i Flamanije i Informacija o posjeti ministra vanjskih poslova Francuske Bernarda Kouchnera Bosni i Hercegovini, 9. i 10. 4. 2009. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću