MENI
3.3.2009.

ЧЛАНОВИ КОЛЕГИЈУМА ОБА ДОМА РАЗГОВАРАЛИ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ МАКЕДОНИЈЕ, БРАНКОМ ЦРВЕНКОВСКИМ



„Босне и Херцеговина и Македонија у међусобним односима немају ниједно спорно питање, а присутна је сарадња на економском, политичком и културном плану“, рекао је предсједавајући Представничког дома Бериз Белкић током данашњег сусрета чланова колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ са предсједником Републике Македоније Бранком Црвенковским, док је предсједавајући парламентарне групе пријатељства са Републиком Македонијом и замјеник предсједавајуће Дома народа Илија Филиповић нагласио како парламентарне групе пријатељства имају континуирану и квалитетну сарадњу.  

„Свјетска економска криза утиче на егоизам и скептицизам европских земаља за пријем нових чланица у Европску унију због чега ће вјероватно доћи до пооштравања критерија за улазак у европске асоцијације“, оцијенио је предсједник Црвенковски, закључивши да то може бити добар потицај за повећање степена сарадње балканских земаља.
Саговорници су се сложили да се може радити на повећању спољнотрговинске размјене између БиХ и Македоније и да западни Балкан нема другог концепта осим интеграција у Европску унију. (крај)  


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу