MENI
12.2.2009.

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА И СЕКРЕТАР ЗАЈЕДНИЧКЕ СЛУЖБЕ ИНФОРМИСАЛИ КРАЉЕВИНЕ НОРВЕШКЕ О ЗАВРШЕТКУ ОБНОВЕ ЗГРАДЕ ПС БиХ



Предсједавајући Представничког дома, Бериз Белкић и секретар Заједничке службе Парламентарне скупштине БиХ Аљоша Чампара, упознали су дanас амбасадора Краљевине Норвешке у БиХ, Њ.Е. Jan Braathua да је успјешно окончan пројекат обнове фасаде зграде Парламентарне скупштине БиХ, који је са 80 посто од укупно утрошених средстава финanсирала амбасада Краљевине Норвешке. Пројекат који је извођен нешто више од шест мјесеци, обухватао је реконструкцију око 5.000 квадратних метара камена, око 2.700 квадратних метара стаклених површина и коштао је близу 3,5 милиона марака.

„Ово је била значајна помоћ не само са финансијског аспекта, већ и са аспекта охрабрења јачању институција каква је и Парламентарна скупштина БиХ“, рекао је предсједавајући Белкић, захваливши амбасадору Braathuу на континуираној подршци коју Краљевина Норвешке пружа БиХ. Секретар Заједничке службе ПС БиХ Аљоша Чампара упознао је норвешког амбасадора са техничким детаљима изведеног пројекта, напоменувши како је у његовој реализацији учествовало више компанија из различитих градова. „Зато можемо рећи да је ово прави бх. пројекат“, нагласио је Чампара, најављујући да се убрзо почиње и са обновом трга испред зграде Парламентарне скупштине БиХ.
 „Презадовољан сам урађеним послом и надам се да ће сарадња двије земље бити настављена кроз јачање међупарламентарних односа и друге облике сарадње “, рекао је амбасадор Braathu. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу