MENI
28.1.2009.

OKONČANA 11. ZAJEDNIČKA SJEDNICA DOMA NARODA I ZASTUPNIČKOG DOMA



Na današnjoj 11. zajedničkoj sjednici Zastupničkog doma i Doma naroda su razmatrana Izvješća Ureda za reviziju o financijskom poslovanju 56 institucija BiH za 2007. godinu sa Izvješćima i prijedlozima zaključaka povjerentava za financije i proračun Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Zastupnici i izaslanici oba doma Parlamentarne skupštine su usvojili zaključak da povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma i Doma naroda naprave jedinstveno Izvješće sa zajedničkim prijedlozima zaključaka o revizorskim izvješćima institucija BiH za 2007.g. koji će domovima biti proslijeđen u dalju parlamentarnu proceduru.
Ured za reviziju je dao "pozitivno mišljenje" o financijskom poslovanju 11 institucija BiH, dok je 45 institucija BiH dobilo "mišljenje s rezervom".
Pozitivno mišljenje su dobili: Agencija za statistiku, Agencija za javne nabavke, Pravobraniteljstvo BiH, Služba za zajedničke poslove BiH, Tužiteljstvo BiH, Agencija za državnu službu BiH, Arhiv BiH, Fond za povratak BiH, Komisija za imovinske zahtjeve raseljenih osoba, Odbor državne službe za žalbe BiH i Središnje izborno povjerenstvo.
“Mišljenje s rezervom” su dobili: Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH, Centar za uklanjanje mina u BiH, Direkcija za europske integracije , Direkcija za implementaciju projekta CIPS, Državna agencija za istrage i zaštitu,    Državna regulatorna komisija za električnu energiju, Generalno tajništvo  Vijeća ministara BiH, Granična policija BiH, Institut za akreditiranje, Institut za intelektualno vlasništvo, Institutaza metrologiju BiH i Institut za standardizaciju.
Također su “mišljenje s rezervom” dobili: Ministarstvo civilnih poslova, Ministarstvo komunikacija i transporta, Ministarstvo obrane, Ministarstvo pravde BiH, Ministarstvo sigurnosti, Institucija ombudsmena za ljudska prava, Ombudsman za zaštitu potrošača , Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika BiH, Predsjedništvo BiH, Regulatorna agencije za komunikacije BiH – RAK, Sud BiH, Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ured za razmatranje žalbi, Ured za veterinarstvo, Ustavni sud, Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće, Agencija za nadzor nad tržištem BiH, Agencija za osiguranje u BiH, Agencija za sigurnost hrane BiH, Direkcija za civilno zrakoplovsto BiH, Direkcija za ekonomsko planiranje BiH, Institut za nestale osobe BiH, Komisija za koncesije BiH, Konkurencijsko vijeće BiH,   Ministarstvo financija i trezora, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa  Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Parlamentarna skupština BiH, Služba za poslove sa strancima, Uprava a indirektno oporezivanje BiH i Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH. (kraj)




PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću