MENI
28.1.2009

OKONČANA 11. ZAJEDNIČKA SJEDNICA DOMA NARODA I PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na današnjoj 11. zajedničkoj sjednici Predstavničkog doma i Doma naroda su razmatrani Izvještaji Ureda za reviziju o finansijskom poslovanju 56 institucija BiH za 2007. godinu sa Izvještajima i prijedlozima zaključaka komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici i delegati oba doma Parlamentarne skupštine su usvojili zaključak da Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma i Doma naroda naprave jedinstven Izvještaj sa zajedničkim prijedlozima zaključaka o revizorskim izvještajima institucija BiH za 2007.g. koji će domovima biti proslijeđen u dalju parlamentarnu proceduru.
Ured za reviziju je dao "pozitivno mišljenje" o finansijskom poslovanju 11 institucija BiH, dok je 45 institucija BiH dobilo "mišljenje s rezervom". Pozitivno mišljenje su dobili: Agencija za statistiku, Agencija za javne nabavke, Pravobranilaštvo, Služba za zajedničke poslove, Tužilaštvo BiH, Agencije za državnu službu, Arhiv BiH, Fond za povratak, Komisija za imovinske zahtjeve raseljenih osoba, Odbor državne službe za žalbe i Centralna izborna komisija BiH. 
“Mišljenje s rezervom” su dobili: Agencija za rad i zapošljavanje, Agencija za unapređenje stranih investicija, Centar za uklanjanje mina u BiH, Direkcija za evropske integracije, Direkcija za implementaciju projekta CIPS, Državna agencija za istrage i zaštitu, Državna regulatorna komisija za električnu energiju, Generalni sekretarijat Vijeća ministara, Granična policija, Institut za akreditovanje, Institut za intelektualno vlasništvo, Institut za metrologiju i Institut za standardizaciju. 
Također su “mišljenje s rezervom” dobili:  Ministarstvo civilnih poslova, Ministarstvo komunikacija i transporta, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde, Ministarstvo sigurnosti, Institucija ombudsmena za ljudska prava, Ombudsman za zaštitu potrošača, Komisija za zaštitu nacionalnih spomenika, Predsjedništvo BiH, Regulatorna agencija za komunikacije BiH – RAK, Sud BiH, Uprava BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ured za razmatranje žalbi, Ured za veterinarstvo, Ustavni sud, Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Agencija za nadzor nad tržištem, Agencija za osiguranje, Agencija za sigurnost hrane, Direkcija za civilno vazduhoplovstvo, Direkcija za ekonomsko planiranje, Institut za nestala lica, Komisija za koncesije BiH, Konkurencijski savjet BiH, Ministarstvo finansija i trezora, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Parlamentarna skupština BiH, Služba za poslove sa strancima, Uprava za indirektno oporezivanje i Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću