MENI
26.1.2009

ODRŽANA SJEDNICA KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na današnjoj sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma usvojena su revizorski izvještaji o financijskom poslovanju institucija BiH za 2007. godinu s revizorskim „pozitivnim mišljenjem“ čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH.

Usvojeni su revizorski izvještaji za: Agenciju za statistiku BiH, Agenciju za javne nabavke BiH, Pravobranilaštvo BiH, Službu za zajedničke poslove BiH, Tužilaštvo BiH, Agenciju za državnu službu BiH, Arhiv BiH, Fond za povratak BiH, Komisije za imovinske zahtjeve raseljenih osoba BiH, Odbor državne službe za žalbe BiH i Centralnu izbornu komisiju BiH uz zaključak članova Komisije da Predstavnički dom na narednoj sjednici iskaže zadovoljstvo uspješnog finansijskog poslovanja navedenih institucija. 
Usvojen je i finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH za 2006. i 2007. godinu, čiji je sačinilac komercijalna revizorska kuća „Revsar“ iz Sarajeva. 
Članovi Komisije su primili k’ znanju dopis Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i uposlenika u instutucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH koji je zaprimljen 18. 12. 2008. godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću