MENI
20.1.2009.

ОДРЖАНЕ ДВИЈЕ СЈЕДНИЦЕ КОМИСИЈЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ И БУЏЕТ ДОМА НАРОДА



Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ разматрала је на данашњој сједници финансијски извјештај Радио-телевизије БиХ за 2007. годину који је примила к’ знању те предложила Дому народа ПСБиХ да исти прими к’ знању и на сједници Дома.

Донесен је закључак да Дом народа наложи Управном одбору РТВ-а БиХ ангажирање консултантске куће која ће утврдити стварно финансијско стање и извршити процјену имовине РТВ-а уважавајући препоруке ревизија из претходних година с предлогом мјера изласка из ситуације у којој се Радио-телевизија БиХ налази. Закључено је и да се финансијски извјештај пошаље на увид Тужилаштву БиХ.
Чланови комисије усвојили су финансијски извјештај Уреда за ревизију институција БиХ за 2006. и 2007. годину као и Нацрт извјештаја о раду Комисије за финансије и буџет Дома народа за 2008. годину.
У вези са доношењем одлуке са захтјевом за специјалну ревизију Управног одбора Електропреноса БиХ - Електропријеноса БиХ А.Д. Бања Лука Комисија је одлучила затражити аутентично тумачење члана 3. став 11 Закона о ревизији институција БиХ имајући у виду Закон о оснивању компанија за пренос електричне енергије у БиХ.
Примљени су к’ знању одговор Министарства финансија и трезора БиХ на налаз и препоруке по Извјештају о ревизији Извјештаја о извршењу Буџета институција БиХ за 2007. годину и мјерама на отклањању уочених недостатака, мишљење Високог и судског тужилачког вијећа БиХ  од 23. 12. 2008. године, затим обавјештење Управе за индиректно опорезивање БиХ о разлозима недоласка њихових представника на 26. сједници Комисије и Извјештај с регионалног округлог стола „Однос између парламента и јавних ревизорских институција“, који је одржан у Скопљу 12. и 13. децембра 2008. године. По окончању ове сједнице одржана је и  28. сједница Комисије на којој је утврђен коначни текст Извјештаја о разматраним извјештајима Уреда за ревизију институција БиХ за 2007. годину. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу