MENI
16.1.2009

Parlamentarna skupština BiH saosjeća sa narodom Palestine u Gazi



Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine najdublje saosjeća sa narodom Palestine u Gazi istakli su predsjedavajući Predstavničkog doma i Doma naroda, Beriz Belkić i Mladen Ivanić u pismu predsjedniku Parlamenta Republike Grčke Dimitrosu Sioufasu.

U pismu se navodi da Parlamentarna skupština BiH podržava sve aktivnosti koje bi Evropski parlament trebao poduzeti na okončanju ratnih dejstava i uspostavljanju prijeko potrebnog mira i u Gazi i u cijelom regionu. Istovremeno, predsjedavajući domova u pismu još jednom izražavaju podršku svim inicijativama koje bi slijedeći rezolucije Ujedinjenih naroda, konvencije o ljudskim pravima i slobodama, pod okriljem parlamentarne diplomatije mogli doprinijeti da mir i sigurnost postanu trajne vrijednosti naroda Bliskog istoka.
Inače, predsjednik grčkog Parlamenta prenio je predsjedavajućim Doma naroda i Predstavničkog doma inicijativu Evropskog parlamenta i Euromediteranske parlamentarne skupštine da se usklađenim aktivnostima pokuša maksimalno doprinijeti okončanju nasilja na Bliskom istoku i dostavi humanitarne pomoći nastadalom stanovništvu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću