MENI
16.12.2008.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA VANJSKE POSLOVE ZASTUPNIČKOG DOMA



Na 36. sjednici Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH članovi Povjerenstva su primili k’ znanju Izvješće o aktivnostima Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe tijekom 2008. godine te, na zahtjev Kolegija Zastupničkog  doma, izjasnili se da Izvješće na korektan način odražava rad Izaslanstva u 2008.

Povjerenstvo je dalo pozitivno mišljenje za ratifikaciju Sporazuma o zračnom saobraćaju između Vijeća ministara BiH i Kabineta ministara Ukrajine, Europskog ugovora o glavnim unutarnjim plovnim putevima od međunarodnog značaja – AGN te Akta XXIII Kongresa Svjetskog poštanskog saveza – Bukurešt 2004. 
Također je dato pozitivno mišljenje za ratifikaciju Note Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške o reviziji sukcesije bilateralnih sporazuma zaključenih između bivše SFRJ i Kraljevine Norveške, Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Mađarske u vezi sa sukcesijom bilateralnih međunarodnih ugovora zaključenih između Federativne Narodne Republike Jugoslavije/Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Mađarske te Sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine.
Članovi Povjerenstva su upoznati sa informacijom o kandidiranju osobe iz Parlamentarne skupštine BiH u Koordinacioni tim za lobiranje BiH kao nestalne članice Vijeća sigurnosti, Izvješćem sa seminara o temi: „Kako parlamenti mogu odgovoriti na izazove ACQUIS COMMUNAUTAIRE-a“ – Brisel, Belgija, 10. i 11. studenog 2008. godine i Izvješćem sa godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Srednjoeuropske incijative, koje je održano u Kišinjevu, Moldavija, 18. studenog 2008. 
Na sjednici je Povjerenstvo upoznato i sa informacijama o posjeti Bosni i Hercegovini g. Maria de Puiga, predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, prijedlogu posjete predstavnika Parlamentarne skupštine BiH Teheranu, posjeti Kraljevini Maroko te susretu sa predstavnicima parlamenata Švedske i Finske. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću