MENI
28.11.2008.

БЕРИЗ БЕЛКИЋ, ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ОБРАТИО СЕ УЧЕСНИЦИМА РЕГИОНАЛНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ УМРЕЖАВАЊА ПО ПИТАЊУ НЕСТАЛИХ ЛИЦА



Бериз Белкић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ обратио се данас учесницима Једанаесте регионалне конференције умрежавања по питању несталих лица, која се одржава у Београду. Према његовим ријечима у Босни и Херцеговини се тражи око 10 000 људи, а постоји могућност да се око 2 000 њих никада неће пронаћи.
" Имамо закон, имамо Институт за нестале особе БиХ и требало би извршити притисак на извршну власт како би се тај закон и спроводио, како у Босни и Херцеговини, тако и у региону", истакао је Бериз Белкић, замјеник предсједавајућег Представничког дома.

Током свог излагања одао је признање удружењима породица несталих, нагласивши да је у Парламентарној скупштини већ дошло до сарадње и дијалога са породицама несталих, као и да је Парламентарна скупштина БиХ у својој пројекцији буџета планирала издвојити средства за ове намјене. Такођер, упознао је присутне да је парламентарна Заједничка комисија за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику одржала посебну сједницу поводом Међународог дана несталих а да се у Парламентарној скупштини припрема обиљежавање Дана људских права, 10. децембра.
Иначе, на Једанаестој регионалној конференцији умрежавања по питању несталих особа, у организацији Међународне комисије за нестале особе (ICMP) присуствује Делегација Парламентарне скупштине БиХ, коју чине замјеник предсједавајућег Представничког дома, Бериз Белкић и чланови Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Садик Ахметовић, Зоран Копривица, Иво Миро Јовић и Азра Алајбеговић. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу