MENI
12.11.2008.

BERIZ BELKIĆ, ZAMJENIK PREDSJEDATELJA ZASTUPNIČKOG DOMA RAZGOVARAO SA VELEPOSLANIKOM R MAĐARSKE U BiH



 “Od momenta davanja suglasnosti za ratificiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u Parlamentarnoj skupštini BiH, Bosna i Hercegovina ima puno ravnopravniji odnos sa zemljama Europske unije, što podrazumijeva da ona sve više postaje partner europskim zemljama, a manje država kojoj su potrebni inostrani savjetnici”, rekao je NJ.E. Imre Varga, veleposlanik Republike Mađarske u BiH, tijekom razgovora sa Berizom Belkićem, zamjenikom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Veleposnik Varga je dodao da se Europska unija u strateškom smislu opredijelila da pomogne BiH na njenom putu ka europskim integracijama, što pokazuju i posljednje odluke Vijeća Europe koje je Republika Mađarska, kao punopravna članica Europske unije podržala i za koje je glasala, istakao je veleposlanik Varga.    
Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma, Beriz Belkić je zahvalio na podršci Republike Mađarske, sugerirajući kako bi bilo korisno da Parlament Mađarske što prije da suglasnost za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa Europskom unijom. “S druge strane, mi ćemo sve uraditi da Parlamentarna skupština BiH bude u punom kapacitetu na raspolaganju procesima koji će ubrzati evropski put BiH”, rekao je Belkić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću