MENI
26.9.2008

BOSNA I HERECEGOVINA NA DNEVNOM REDU ZASJEDANJA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE VIJEĆA EVROPE



Četvrta sesija godišnjeg redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koje se od 29.09. do 3.10. 2008. godine održava u Strasbourgu bavit će se, između ostalog, za našu zemlju vrlo bitnom temom - "Poštivanje obaveza i angažmana od strane Bosne i Hercegovine" 

U okviru debate o ovoj temi i izvještaja koizvjestilaca Monitoring komiteta najavljena su i obraćanja članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH, Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg, te Mladena Ivanića, Milice Marković, Azre Hadžiahmetović i Slavka Matića članova Delegacije.
Od ostalih interesantnih tema tokom petodnevnog zasjedanja izdvajaju se rasprava o posljedicama rata između Gruzije i Rusije, rasprava o Srbiji, situaciji na Kipru, a razgovarat će se i o OECD (Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj) i svjetskoj ekonomiji. 
Delegaciju Parlamentarne skupštine BiH na jesenjem zasjedanju PS Vijeća Evrope predstavljaju Bakir Izetbegović, predsjedavajući Delegacije, Mladen Ivanić, Milica Marković, Azra Hadžiahmetović, Slavko Matić i Savo Erić. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću