MENI
11.7.2008

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PD, MILORAD ŽIVKOVIĆ UPUTIO DVA PRIJEDLOGA ZAKONA U PARLAMENTARNU PROCEDURU



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković uputio je danas u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Dr. Milorad Živković u pomenutim zakonskim prijedlozima Parlamentarnoj skupštini BiH predlaže da razmotri i usvoji izmjenu kojom se osniva Ministarstvo za evropske integracije umjesto postojećeg Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, koje bi bilo transformisano u Direkciju za ljudska prava i izbjeglice.
U pomenutim prijedlozima zakona se ponuđenim rješenjem obezbjeđuje  da oblast evropskih integracija dobije adekvatan, potpuni značaj, tako što se formira Ministarstvo za evropske integracije i na taj način se daje odgovarajući značaj ovoj oblasti, oko koje u Bosni i Hercegovini postoji potpuna saglasnost svih faktora. Sa druge strane pitanje ljudskih prava i izbjeglica u Bosni i Hercegovini više nije političko, nego tehničko pitanje i u tom pogledu se čini apsolutno prihvatljivim da se ta oblast uredi kroz formiranje stručnog, profesionalnog stalnog tijela Vijeća ministara BiH – Direkcije za ljudska prava i izbjeglice. (kraj)

 
 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću