MENI
30.10.2007.

КОЛЕГИЈ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА БИХ РАЗМАТРАО ИНИЦИЈАТИВУ О САЗИВАЊУ ВАНРЕДНЕ СЈЕДНИЦЕ (ОНАСА)



Колегиј Заступничког дома Парламента БиХ разматрао је данас у Сарајеву иницијативу заступника Бранка Докића и делегата Младена Иванића о сазивању ванредне сједнице оба дома Парламента БиХ, на којој би било  расправљано о укидању бонских овласти високог представника и преиспитивању закона које су наметнули високи представници у БиХ.
Докић и Иванић су раније, представљајући садржај приједлог, казали да ће прва инцијатива бити упућена Вијећу за проведбу мира (ПИЦ) у БиХ, док ће друга иницијатива бити достављена Парламенту БиХ.
Допредсједавајући Заступничког дома и члан Колегија Бериз Белкић изјавио је данас да је Колегиј прихватио иницијативу, али да, због озбиљности њеног садржаја, цијела ствар мора бити договорена с члановима Колегија Дома народа Парламента БиХ.
 "Од предлагача иницијатива очекујемо додатне смјернице и информације на који начин мисле да та сједница функционира. Потребно је знати који су то материјали као основа за расправу чије ћемо информације користити", казао је он.
Додао је да ће у међувремену бити потребно прибавити став колегија Дома народа Парламента БиХ, те припремити платформу за рад сједнице.
"Ради се о озбиљној теми, која захтјева и озбиљну припрему", истакао је Белкић.
Предсједавајући Дома народа Парламента БиХ Илија Филиповић изјавио је данас за Агенцију ОНАСА како сматра да Докићева и Иванићева иницијатива не могу бити предмет расправе Парламента БиХ, наглашавајући да је то, бар када су у питању бонске овласти, ингеренција ПИЦ-а. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу