MENI
5.6.2007

PREDSJEDAVAJUĆEM BELKIĆU URUČEN MEMORANDUM KOJIM SE OD PSBIH ZAHTJEVA HITNO USVAJANJE ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU U BIH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Beriz Belkić razgovarao je danas sa predsjednicom Građanske inicijative mladih BiH, Eminom Omanović.
Tom prilikom predsjedavajućem Belkiću uručen je Memorandum kojim se od Parlamentarne skupštine BiH zahtjeva hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju u BiH.

Predsjedavajući Belkić obećao je gošći da će se inicijativom upoznati poslanike Predstavničkog doma i njihove klubove kako bi prilikom rasprave o Zakonu o visokom obrazovanju respektovali i ovu inicijativu mladih koje treba, kako je rekao, shvatiti kao veoma bitnu interesnu grupu. Istovremeno, Belkić je naglasio da će se starati da sa paralelno sa zakonom o visokom obrazovanju u parlamentarnu proceduru prođe i Zakon o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju kako bi se na taj način zaokružio set zakona kojima se na državnom nivou tretira obrazovanje mlade populacije naše zemlje.

Inače, potpisnici Memoranduma koji je predočen predsjedavajućem Belkiću su predstavnici Građanske demokratske stranke BiH, Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Socijaldemokratske partije BIH - SDP, Bosanske stranke - BOSS, Liberalno demokratke stranke BIH, Bosanskopodrinjske stranke, Socijaldemokratske unije i političkog pokreta mladih, a, mada još nisu potpisali memorandum, punu podršku realizaciji ovog projekta pružili su predstavnici HDZ 1990 i Stranke penzionera. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću