MENI
22.7.2016.

Службеници Секретаријата ПСБиХ боравили у радној посјети Народној скупштини Републике Српске


Представници Сектора за информационе технологије (ИТ) и Сектора за односе са јавношћу Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ), предвођени секретаром Заједничке службе ПСБиХ Кенаном Вехабовићем, боравили су данас у радној посјети Народној скупштини Републике Српске (НСРС).

Радна посјета, која је организована уз помоћ Мисије ОЕБС у БиХ, реализована је с циљем јачања међусобне сарадње и размјене искустава представника секретаријата два парламента.

Током уводних обраћања, секретар Заједничке службе ПСБиХ Кенан Вехабовић и замјеник генералног секретара НСРС Дубравко Јоргић изразили су задовољство чињеницом да представници секретаријата два парламента имају могућност разговарати о пословним процесима и размијенити искуства о раду појединих сектора. Такође, нагласили су да процеси размјене информација у сврху ефикаснијег законодавног рада ових тијела требају представљати континуитет у дјеловању ових институција, те изразили очекивање да ће се оваква пракса међусобне комуникације наставити и у будућем периоду.

Током одвојених састанака, представници Сектора за информационе технологије и Сектора за односе са јавношћу Секретаријата ПСБиХ размијенили су информације о раду у својим секторима са представницима одговарајућих служби НСРС.

Службеници Сектора за односе са јавношћу ПСБиХ, предвођени руководиоцем Сектора Златком Вукмировићем, презентовали су представницима Одјела за односе са јавношћу НСРС рад овог Сектора у ПСБиХ, а упознали су их и са најважнијим елементима актуелне Комуникацијске стратегије БиХ, као и досадашњим током њене имплементације. С друге стране, службеници ИТ сектора, предвођени руководитељицом ове организационе јединице Едином Адиловић, представницима Одјела за информационе технологије НСРС презентовали су актуелне капацитете информационих технологија у ПСБиХ, а током заједничког састанка разговарали су и о њиховом даљем развоју у службама ова два парламента с циљем одговора на све чешће и све софтицираније захтјеве које изискује процес модернизације рада ових институција.

Саговорници су се сложили да организовање оваквих састанака има велику важност за процес јачања сарадње двије институције и њихов ефикаснији законодавни рад. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу