MENI
22.7.2016.

Službenici Tajništva PSBiH boravili u radnom posjetu Narodnoj skupštini Republike Srpske


Predstavnici Sektora za informacijske tehnologije (IT) i Sektora za odnose sa javnošću Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predvođeni tajnikom Zajedničke službe PSBiH Kenanom Vehabovićem, boravili su danas u radnom posjetu Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS).

Radni posjet, koji je organiziran uz pomoć Misije OESS u BiH, realizirana je s ciljem jačanja međusobne suradnje i razmjene iskustava predstavnika tajništva parlamenta.

Tijekom uvodnih obraćanja, tajnik Zajedničke službe PSBiH Kenan Vehabović i zamjenik glavnog tajnika NSRS Dubravko Jorgić izrazili su zadovoljstvo činjenicom da predstavnici tajništva dvaju parlamenata imaju mogućnost razgovarati o poslovnim procesima i razmijeniti iskustva o radu pojedinih sektora. Također, naglasili su da procesi razmjene informacija u svrhu učinkovitijeg zakonodavnog rada ovih tijela trebaju predstavljati kontinuitet u djelovanju ovih institucija, te izrazili očekivanje da će se ovakva praksa međusobne komunikacije nastaviti i u budućem razdoblju.

Tijekom odvojenih sastanaka, predstavnici Sektora za informacijske tehnologije i Sektora za odnose sa javnošću Sekretarijata PSBiH razmijenili su informacije o radu u svojim sektorima sa predstavnicima odgovarajućih službi NSRS.

Službenici Sektora za odnose sa javnošću PSBiH, predvođeni voditeljem Sektora Zlatkom Vukmirovićem, prezentirali su predstavnicima Odjela za odnose sa javnošću NSRS rad ovog Sektora u PSBiH, a upoznali su ih i sa najvažnijim elementima aktualne Komunikacijske strategije BiH, kao i dosadašnjim tijekom njene implementacije. S druge strane, službenici IT sektora, predvođeni voditeljicom ove organizacijske jedinice Edinom Adilović, predstavnicima Odjela za informacijske tehnologije NSRS prezentirali su aktualne kapacitete informacijskih tehnologija u PSBiH, a tijekom zajedničkog sastanka razgovarali su i o njihovom daljnjem razvoju u službama ova dva parlamenta s ciljem odgovora na sve češće i sve softiciranije zahtjeve koje iziskuje proces modernizacije rada ovih institucija.

Sugovornici su se složili da organiziranje ovakvih sastanaka ima veliku važnost za proces jačanja suradnje dviju institucija i njihov učinkovitiji zakonodavni rad. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću