MENI
29.7.2016.

Tiskan novi broj biltena Parlamentarne skupštine BiHNovi broj „Parlamenta“, biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) donosi najznačajnije aktualnosti iz najviše zakonodavne institucije Bosne i Hercegovine za razdoblje od travnja do lipnja ove godine. 

U biltenu je istaknuta vijest o bilateralnom posjetu izaslanstva PSBiH Narodnoj Republici Kini. Kako se navodi, tijekom petodnevnog posjeta izaslanstvo PSBiH u kome su bili predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić, njegov zamjenik Safet Softić i izaslanica Ljilja Zovko, razgovaralo je, između ostalog, sa predsjednikom Svekineskog narodnog kongresa Zhangom Dejiangom o ekonomskoj suradnji i aktivnoj ulozi koju BiH ima u okviru kineskog programa „16+1“ u regiji Središnje i Jugoistočne Europe. Također, izaslanstvo PSBiH, koje je u NR Kini boravilo na poziv predsjednika Nacionalnog komiteta Svekineske narodne političke konsultativne konferencije, susrelo se i sa drugim najvišim dužnosnicima Kine i razgovaralo o mogućnostima intenzivnije gospodarske suradnje, uz ocjenu da nazočnost kineske ekonomije i investicija može donijeti stabilnost u regiji Jugoistočne Europe. 

„Parlament“ donosi izvješće i o službenom posjetu članova Kolegija Zastupničkog doma Mladena Bosića, Šefika Džaferovića i Borjane Krišto Parlamentu Poljske. Tom prigodom, oni su se susreli sa predsjednikom poljskog Sejma Stanislawom Karczewskim i razgovarali o mogućnostima za ostvarenje boljih veza dviju prijateljskih zemalja na političkom i ekonomskom planu. 

U novom broju biltena PSBiH navedeno je i to da su članovi kolegija obaju domova PSBiH sudjelovali na 14. konferenciji predsjednika parlamenata Jadransko – jonske inicijative, koja je održana u Splitu. U usvojenoj Zajedničkoj izjavi, između ostalog, naglašeno je da je suradnja u okviru Jadransko – jonske inicijative ključna za daljnji razvoj mira, stabilnosti i blagostanja u ovom regionu, kao i za jačanje potpore državama kandidatkinjama za članstvo u Europskoj uniji. 

Čitatelji novog broja „Parlamenta“, mogu se upoznati i sa time da je u PSBiH održana Konferencija parlamentarnih povjerenstava za europske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Europe, te da je PSBiH bila domaćin godišnjeg sastanka Parlamentarnog odbora Parlamentarne dimenzije Srednjoeuropske inicijative (SEI) koji je bio posvećen radu na poboljšanju infrastrukture država članica SEI, s posebnim naglaskom na promet i energetiku. 

U „Parlamentu“ je objavljen i intervju sa novoimenovanim tajnikom Zajedničke službe Tajništva PSBiH Kenanom Vehabovićem, o očekivanjima i osobnim prioritetima kada je riječ o rukovođenju Zajedničkom službom Tajništva PSBiH. 

Novi bilten PSBiH donosi i informacije o redovitim zakonodavnim aktivnostima obaju domova PSBiH, kao i o aktivnostima povjerenstava i drugih radnih tijela PSBiH. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću