MENI
1.6.2016.

Службеници Парламента Федерације БиХ посјетили Парламентарну скупштину БиХУ радној посјети Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине (ПСБиХ) данас су боравили службеници оба дома Парламента Федерације БиХ (ФБиХ).

Током посјете, чију је организацију помогла Мисија ОЕБС-а у БиХ, размијењена су искуства у раду парламентарних службеника у оба парламента с циљем остваривања боље сарадње и снажнијег заједничког укључивања ових законодавних институција у процес европских интеграција наше земље. 

Након што је госте из Парламента ФБиХ поздравила секретарка Заједничке службе ПСБиХ Аида Користовић, они су, у паралелним и одвојеним сесијама, упознати са задацима, активностима појединих сектора, као и са садржајем стратешких докумената који се користе у тим секторима ПСБиХ. 

Руководилац Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ Златко Вукмировић представио је гостима из Парламента ФБиХ структуру, организацију рада и кључне активности Сектора којим руководи. Вукмировић је у кратким цртама говорио и о начину израде Комуникацијске стратегије ПСБиХ, као и о кључним плановима и активностима за побољшање рада Сектора, наведеним у Стратешком плану Секретаријата за период од 2016. до 2019. године. 

Руководитељица Сектора за опште послове ПСБиХ Емина Шалиновић упознала је госте са организацијом рада и најважнијим активностима Сектора којим руководи, док је гостима из Парламента ФБиХ о основним пословим процесима и интерним правилима у писарници говорио шеф Одјела писарнице ПСБиХ Расим Шећеровић. 

Током ове посјете речено је како су овакве размјене информација и искустава корисне, те наглашено да ће се у будућности наставити са оваквим активностима између ПСБиХ и парламената у БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу