MENI
4.3.2010.

ДЕЛЕГАЦИЈА СЕКРЕТАРИЈАТА ПСБИХ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЈЕТИ ХРВАТСКОМ САБОРУДелегација Секретаријата ПСБиХ, односно службеници Одјела за превођење и лекторисање Информацијско-документационог сектора Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине од 03. до 05. марта борави у студијској посјети Сабору Републике Хрватске, с циљем упознавања и стицања нових сазнања о раду одређених служби Хрватског сабора.
Тако је планирано да се службеници Одјела током посјете упознају са структуром и начином функционисања Службе за припрему аката Сабора за објаву која, поред осталих активности врши и коректуру и лектуру текста закона и других аката.
Такођер, с циљем стицања нових искустава како посланицима и делегатима, радним тијелима и запосленици Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине омогућити што адекватинији и квалитетнији приступ библиотеци ради доступности публикацијама и осталим информацијама потребних за рад у законодавној институцији, наши службеници ће такођер имати прилику постјетити и упознати се са начином рада Читаонице.
Током студијског путовања посјетиоци ће посјетити и Интернет редакцију, као и Информацијско-документацијску службу која већину активности обавља као и Информационо-документациони сектор Секретаријата ПСБиХ чија је главна задаћа припрема и доступност релевантних информација за рад у Парламентарној скупштини БиХ.
Делегација Секретаријата ПСБиХ сусрест ће се и члановима Секретаријата те том приликом размијенити корисне информације у циљу унапређења даљње стручне сарадње између двије законодавне институције. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу