MENI
4.3.2010.

IZASLANSTVO TAJNIŠTVA PSBIH U STUDIJSKOM POSJETU HRVATSKOM SABORUIzaslanstvo Tajništva PSBiH, odnosno službenici Odjela za prevođenje i lektoriranje Informacijsko-dokumentacionog sektora Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine od 03. do 05. ožujka boravi u studijskom posjetu Saboru Republike Hrvatske, s ciljem upoznavanja i sticanja novih saznanja o radu određenih službi Hrvatskog sabora.
Tako je planirano da se službenici Odjela tijekom posjete upoznaju sa ustrojstvom i načinom funkcioniranja Službe za pripremu akata Sabora za objavu koja, pored ostalih aktivnosti vrši i korekturu i lekturu teksta zakona i drugih akata.
Također, s ciljem sticanja novih iskustava kako zastupnicima i izaslanicima, radnim tijelima i djelatnicima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine omogućiti što adekvatiniji i kvalitetniji pristup biblioteci radi dostupnosti publikacijama i ostalim informacijama potrebnih za rad u zakonodavnoj instituciji, naši službenici će također imati priliku postjetiti i upoznati se sa načinom rada Knjižnice.
Tijekom studijskog putovanja posjetitelji će posjetiti i Internet redakciju, kao i Informacijsko-dokumentacijsku službu koja većinu aktivnosti obavlja kao i Informaciono-dokumentacioni sektor Tajništva PSBiH čija je glavna zadaća priprema i dostupnost relevantnih informacija za rad u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Izaslanstvo Tajništva PS BiH susrest će se i članovima Tajništva te tom prilikom razmijeniti korisne informacije u cilju unapređenja daljnje stručne suradnje između dvije zakonodavne institucije. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću