MENI
8.7.2010.

СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ СЛУЖБЕНИКА ПСБИХ У Р АУСТРИЈУПосланици Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине који су чланови уставноправних комисија оба дома ПС БиХ, те службеници Законодавноправног сектора, Сектора за односе с јавношћу, Одјела за документацију и информације и Одјела за израду и објављивање правних аката, су 6. и 7. јула боравили у Републици Аустрији с циљем упознавања са аустријским искуствима и едуцирања за рад у Секретаријату.
Током дводневне посјете присуствовали су  предавањима: „Статус парламента Р Аустрије у аустријском уставном оквиру“, о чему је говорила др. Ingrid Siess-Scherz, „Електронска подршка законодавству: аустријски приступ“, које су презентовали Günther Schefbeck и др. Wolfgang Engeljähringer и „Опслуживање комисија Федералног вијећа - аспекти везани за праксу“, о чему је говорио др. Philipp Neuhauser.
Током посјете Парламенту Р Аустрије, Врховном суду, гдје је предавање одржао потпредсједник Врховног суда др. Ronaldo Rohrer и Грунтовници, службеници Секретаријата су имали прилику да се упознају са организацијом и начином функционисања парламентарног и правног система Р Аустрије. 
И ово студијско путовање чланова ПСБиХ и службеника Секретаријата ПСБиХ организовано је  уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ у оквиру Пројекта потпоре парламенту, као и америчке Агенције за међународни развој (USAID), с циљем едуковања особља запосленог у јавној управи. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу