MENI
8.7.2010.

STUDIJSKO PUTOVANJE SLUŽBENIKA PSBIH U R AUSTRIJUZastupnici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji su članovi ustavnopravnih povjerenstava obaju domova PS BiH, te službenici Zakonodavnopravnog sektora, Sektora za odnose s javnošću, Odjela za dokumentaciju i informacije i Odjela za izradu i objavljivanje pravnih akata, su 6. i 7. srpnja boravili u Republici Austriji s ciljem upoznavanja sa austrijskim iskustvima i educiranja za rad u Tajništvu.
Tijekom dvodnevne posjete nazočili su predavanjima: „Status parlamenta R Austrije u austrijskom ustavnom okviru“, o čemu je govorila dr. Ingrid Siess-Scherz, „Elektronska podrška zakonodavstvu: austrijski pristup“, koje su prezentirali Günther Schefbeck i dr. Wolfgang Engeljähringer i „Opsluživanje komisija Federalnog vijeća - aspekti vezani za praksu“, o čemu je govorio dr. Philipp Neuhauser.
Tijekom posjete Parlamentu R Austrije, Vrhovnom sudu, gdje je predavanje održao potpredsjednik Vrhovnog suda dr. Ronaldo Rohrer i Gruntovnici, službenici Tajništva su imali priliku da se upoznaju sa ustrojstvom i načinom funkcioniranja parlamentarnog i pravnog sustava R Austrije.  
I ovo studijsko putovanje članova PSBiH i službenika Tajništva PSBiH organizirano je uz potporu Misije OESS-a u BiH u okviru Projekta potpore parlamentu, kao i američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), s ciljem educiranja osoblja zaposlenog u javnoj upravi. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću