MENI
15.7.2010.

СЕКРЕТАРИЈАТ ПСБиХ УСВОЈИО ПРАВИЛНИК О ПРОВОЂЕЊУ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У ПАРЛАМЕНТУ БИХКолегијум Секретаријата Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине усвојио је Правилник о провођењу стручне праксе у Секретаријату Парламентарне скупштине БиХ, којим је утврђен начин и поступак проведбе стручне у Секретаријату ПСБиХ.
Према одредницама Правилника, млади из БиХ ће у сљедећем периоду имати могућност обављања практичне обуке те на тај начин стицати нова сазнања и искуства у организационим јединицама Секретаријата ПСБиХ. Како би особе на што квалитетнији и стручнији начин обављале праксу на располагању ће им бити државни службеници, зависно од организационе јединице гдје буду распоређени.
Такођер, на овај начин особе имају прилику да се ближе упознају и са начином функционисања Парламента БиХ, односно рада посланика и делегата током процедура доношења закона и других аката у овој законодавној институцији.
Особама које проведу стручну праксу у Секретаријату, Колегијум Секретаријата издават ће увјерење о проведеној стручној пракси. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу