MENI
15.7.2010.

TAJNIŠTVO PSBIH USVOJILO PRAVILNIK O PROVOĐENJU STRUČNE PRAKSE U PARLAMENTU BIHKolegij Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Pravilnik o provođenju stručne prakse u Tajništvu Parlamentarne skupštine BiH, kojim je utvrđen način i postupak provedbe stručne u Tajništvu PSBiH.
Prema odrednicama Pravilnika, mladi iz BiH će u sljedećem razdoblju imati mogućnost obavljanja praktične obuke te na taj način stjecati nova saznanja i iskustva u organizacionim jedinicama Tajništva PSBiH. Kako bi osobe na što kvalitetniji i stručniji način obavljale praksu na raspolaganju će im biti državni službenici, ovisno od organizacione jedinice gdje budu raspoređeni.
Također, na ovaj način osobe imaju priliku da se bliže upoznaju i sa načinom funkcioniranja Parlamenta BiH, odnosno rada zastupnika i izaslanika tijekom procedura donošenja zakona i drugih akata u ovoj zakonodavnoj instituciji.
Osobama koje provedu stručnu praksu u Tajništvu, Kolegij Tajništva izdavat će uvjerenje o provedenoj stručnoj praksi. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću