MENI
20.10.2010.

Izrađen promotivni flajer "Ured parlamentarnog vojnog povjerenika BiH"Promotivni flajer "Ured parlamentarnog vojnog povjerenika BiH", koji je izradio Odjel zdavačku djelatnost i publikacije Tajništva Parlamentarne skupštine BiH, dostupan je posjetiteljima ove zakonodavne institucije, kao i Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika.
U promotivnom materijalu sadržane su informacije o odredbama Zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku Bosne i Hercegovine, čime su određene njegove nadležnosti i obveze, među kojima je osnovna jačanje vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih osoba i kadeta Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane BiH, sukladno Ustavu BiH. Na osnovu Zakona, naveden je i način suradnje parlamentarnog vojnog povjerenika sa drugim tijelima vlasti BiH, kao i kako ostvariti komunikaciju sa pripadnicima Oružanih snaga i Ministarstva obrane BiH.
Pored informacija koje se odnose na zakonske regulative rada Ureda, navedeni su i podaci tko i na koji način ima pravo podnijeti pritužbu u svezi zaštite ljudskih prava i sloboda u Oružanim snagama i Ministarstvu obrane BiH. Osobe, koje procijene kako imaju osnova za podnošenje takve vrste pritužbe, pomoću promotivnog flajera imaju mogućnost upoznati se sa elementima koje pritužba treba sadržavati. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću