MENI
25.1.2011.

Ускоро публикација „Парламентарна дипломација - Приручник за посланике и делегате ПСБиХ“Изабраним званичницима Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине ускоро ће на услузи бити публикација под називом „Парламентарна дипломација-Приручник за посланике и делегате  Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине“.
Планирано је да Приручник садржи основне спознаје о карактеру парламентарне дипломације као и информације везане за реализацију међународних активности с циљем бољег представљања функција ПСБиХ. Замишљено је такођер да он буде помоћ посланицима и делегатима у реализацији мултилатералних, билатералних и протоколарних активности, па је и сачињен од тематских цјелина које су систематизоване на начин да дају одређена појашњења и смјернице интерпарламентарне сарадње.
Иначе, најзначајније карактеристике учешћа званичника ПСБиХ у међународним односима регулисане су правилима и одредбама сажетим у сљедећим поглављима: смјернице спољне  политике, међународне активности ПСБиХ, мултилатерална сарадња ПСБиХ, билатерална сарадња ПСБиХ, протоколарна и техничка упутства.
Приручник ће бити резултат досадашњих искустава и практичних знања у овој области Сектора за међународне односе и протокол Секретаријата ПСБиХ, а по свом садржају ће бити намјењен ширем аудиторију заинтересованом за више знања о улози Парламентарне скупшзине БиХ у процесу парламентарне дипломације. (крај)


 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу