MENI
25.2.2011

Održana radionica „Upoznavanje s metodama mapiranja poslovnih procesa“Rukovodstvo Sekretarijata, sekretari komisija, kao i rukovodioci sektora i odjela Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, učestvovali su 24. i 25. februara na dvodnevnoj radionici pod nazivom „Upoznavanje s metodama mapiranja poslovnih procesa“.
Tokom održavanja Radionice, učesnici su raspravljali o temama: Uvod i svrha prepoznavanja i izrade mape poslovnih procesa, Ciljevi, očekivani rezultati, koristi za zaposlene, Opis i principi izrade poslovnog procesa, Svrha identifikacije poslovnih procesa, Prepoznavanje: identifikacija i snimanje glavnih poslovnih procesa, Modeliranje: formaliziranje toka poslovnog procesa. Nakon upoznavanja sa navedenima temama i rasprave, učesnici su stečena znanja primijenili kroz izradu zajedničke mape procesa.
Na kraju Radionice, održana je prezentacija izrađenih mapa pri čemu su učesnici raspravljali i davali komentare o temama sa kojima su se upoznali tokom dvodnevnog rada.
Radionica je inače održana u organizaciji Misije OSCE-a u BiH, što je nastavak uspješne saradnje sa PSBiH na brojnim područjima stručnog usavršavanja zaposlenih. (kraj)
PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću