MENI
2.6.2011.

Штампан билтен „Заштита људских права и слобода припадника оружаних снага“


Сажета излагања учесника из земаља југоистока Европе, те Њемачке и Данске на Регионалној конференцији о заштити људских права и слобода припадника оружаних снага, која је у Парламентарној скупштини БиХ одржана 17. и 18. фебруара 2011. године, доступна су у облику билтена „Заштита људских права и слобода припадника оружаних снага“.
Такођер, у овој публикацији могуће је прочитати интервјуе обављене са неколико учесника, као и детаље са многобројних активности које су пратиле одржавање оваквог скупа, чији је иницијатор био парламентарни војни повјереник БиХ, Бошко Шиљеговић. Тако су представљени начини на који се врши заштита људских права и слобода припадника оружаних снага у БиХ, Црној Гори, Хрватској, Македонији, Словенији, Србији, Њемачкој и Данској, као и изазовима с којима се сусрећу у погледу утврђивања границе између обавезе и права војника.
Иначе, Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, уз свесрдну помоћу УНДП-а, је штампао билтен на званичним језицима у БиХ и енглеском језику, а он ће бити дистрибуиран земљама учесницима Регионалне конференције, али и доступан широј јавности. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу