MENI
18.7.2011.

Доступна публикација „Парламентарна дипломатија - приручник за посланике и делегате у Парламентарној скупштини БиХ“


Под називом „Парламентарна дипломатија - приручник за посланике и делегате у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине“, Секретаријат ПСБиХ је по први пут издао публикацију којом настоји информисати посланике и делегате са улогом ове законодавне институције у међународним активностима. Све већи значај парламентарне дипломатије, усклађивање са важећим смјерницама вођења спољне политике БиХ, те потреба за квалитетнијим заступањем интереса и презентовањем Босне и Херцеговине, резултирало је штампањем овакве врсте публикације.
Изабрани званичници могу се упознати са основним значајкама делегација ПСБиХ у међународним тијелима, појашњењима у вези билатералних односа, с посебним нагласком на остварење односа између група пријатељстава ПСБиХ и парламената других земаља свијета.
Успјешност међународне сарадње која се остварује парламентарном дипломатијом, у великој мјери зависи и од протокола, те су изнесене и корисне информације у вези олакшавања сарадње изабраних званичника са стручним службама Секретаријата ПСБиХ.
Иначе, аутори публикације су запослени Секретаријата ПСБиХ, а штампана је уз помоћ Мисије ОЕБС-а у БиХ, те је доступна и широј јавности приликом посјета Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу