MENI
18.7.2011.

Dostupna publikacija „Parlamentarna diplomacija - priručnik za zastupnike i izaslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH“


Pod nazivom „Parlamentarna diplomacija - priručnik za zastupnike i izaslanike u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine“, Tajništvo PSBiH je po prvi put izdalo publikaciju kojom nastoji informirati zastupnike i izaslanike sa ulogom ove zakonodavne institucije u međunarodnim aktivnostima. Sve veći značaj parlamentarne diplomacije, usklađivanje sa važećim smjernicama vođenja vanjske politike BiH, te potreba za kvalitetnijim zastupanjem interesa i prezentiranjem Bosne i Hercegovine, rezultiralo je tiskanjem ovakve vrste publikacije.
Izabrani zvaničnici mogu se upoznati sa osnovnim značajkama izaslanstava PSBiH u međunarodnim tijelima, pojašnjenjima u svezi bilateralnih odnosa, s posebnim naglaskom na ostvarenje odnosa između skupina prijateljstava PSBiH i parlamenata drugih zemalja svijeta.
Uspješnost međunarodne suradnje koja se ostvaruje parlamentarnom diplomacijom, u velikoj mjeri zavisi i od protokola, te su iznesene i korisne informacije u svezi olakšavanja suradnje izabranih zvaničnika sa stručnim službama Tajništva PSBiH.
Inače, autori publikacije su zaposleni Tajništva PSBiH, a tiskana je uz pomoć Misije OESS-a u BiH, te je dostupna i široj javnosti prilikom posjeta Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću