MENI
28.5.2012.

Штампан нови број билтена ПСБиХ - Парламент


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је издао нови број билтена - Парламент, у којем се налазе информације у вези активности ове законодавне институције у марту и априлу 2012. године.

Поред редовних рубрика о активностима Представичког дома и Дома народа, могу се прочитати вијести и у вези активности парламентарних комисија у поменутом периоду.

Када су у питању дешавања из парламентарне дипломације, читаоци се могу информисати, између осталог, о службеној посјети чланова Колегијума Представничког дома Републици Турској, и учешћа делегације ПСБиХ на Другом дијелу редовног засједања Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Нови број билтена садржи и текстове о учествовању посланика и делегата на различитим радионицама, које се организоване од стране парламентарних комисија и међународних организација с циљем побољшања квалитете рада у одређеним подручјима.


Такођер, објављен је интервију са предсједавајућим Интерресорне радне групе за припрему предлога измјена и допуна Изборног закона Босне и Херцеговине, Закона о финансирању политичких странака и Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ, у којем се наведене досадашње активности Интерресорне радне групе.

Као посебан прилог, билтен садржи и Органиграм који приказује структуру Секретаријата ПСБиХ успостављену доношењем Правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Секретаријату ПСБиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу