MENI
29.5.2012

Počeo prvi regionalni sastanak IT parlamentarnog osoblja na temu „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU“


U organizaciji Sektora za informacijske tehnologije Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i uz podršku Misije OSCE-a u BiH, danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine počelo održavanje prvog regionalnog sastanka IT parlamentarnog osoblja na temu „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU“, koji se održava 29. i 30. maja 2012. godine.

Na početku, učesnici su razmijenili mišljenja u vezi funkcioniranja IT službi u parlamentima u regiji.
Također, zaposlenici nekoliko sektora i odjela Sekretarijata PSBiH prezentirali su teme o infrastrukturi PSBiH sa podignutim servisima, aplikacijama za vođenje opreme i Help deska, intranet portalu, parlamentarnoj biblioteci i dokumentaciji, monitoringu prisutnosti i elektronskom dosijeu, kao i elektronskom vođenju sjednica u PSBiH.

Kako je najavljeno, drugog dana će se raspravljati o temama: „e-Parlament-upravljanje promjenama“ i „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU-preporuke“.
Pored osoblja iz Sektora za informacijske tehnologije Sekretarijata PSBiH, na prvom regionalnom sastanku učestvuju i zaposleni u IT službama iz Parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Skupštine Brčko distrikta BiH, te parlamenata Srbije, Crne Gore i Albanije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću