MENI
29.5.2012.

Počeo prvi regionalni sastanak IT parlamentarnog osoblja na temu „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU“

 
U organizaciji Sektora za informacijske tehnologije Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i uz potporu Misije OESS-a u BiH, danas je u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine počelo održavanje prvog regionalnog sastanka IT parlamentarnog osoblja na temu „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU“, koji se održava 29. i 30. svibnja 2012. godine.

Na početku, sudionici su razmijenili mišljenja u svezi funkcioniranja IT službi u parlamentima u regiji.
Također, zaposlenici nekoliko sektora i odjela Tajništva PSBiH prezentirali su teme o infrastrukturi PSBiH sa podignutim servisima, aplikacijama za vođenje opreme i Help deska, intranet portalu, parlamentarnoj knjižnici i dokumentaciji, monitoringu nazočnosti i elektronskom dosijeu, kao i elektronskom vođenju sjednica u PSBiH.
Kako je najavljeno, drugog dana će se raspravljati o temama: „e-Parlament-upravljanje promjenama“ i „Uloga i važnost e-parlamenta: Prilagođavanje IT službi u procesu pristupanja EU-preporuke“.

Pored osoblja iz Sektora za informacijske tehnologije Tajništva PSBiH, na prvom regionalnom sastanku sudjeluju i zaposleni u IT službama iz Parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Skupštine Brčko distrikta BiH, te parlamenata Srbije, Crne Gore i Albanije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću