MENI
24.7.2012.

Штампан летак „Законодавни поступак“


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је у протеклом периоду издао летак под називом „Законодавни поступак“, у којем су наведене детаљне информације у вези процедура доношења закона у овој законодавној институцији.
Тако је детаљно наведено ко су овлаштени подносиоци закона, те прва фаза у којој се објашњава улога уставноправне комисије и улога надлежне комисије за расправу о начелима предлога закона. Даље се говори о усвајању закона у првој фази у Представничком дому и Дому народа, те се на крају описује законодавна процедура другог читања, односно подношење амандмана на предложени закон.
Такођер, читаоци се могу упознати и са начином усаглашавања текста закона, када није усвојен у идентичном тексту у оба дома ПСБиХ.

У летку су наведене и дефиниције које појашњавају основни, скраћени и хитни законодавни поступак, као и информације у вези улога, надлежности те начина доношења одлука у Парламентарној скупштини БиХ.
Иначе, оваква врста летка је намјењена посланицима, делегатима и запосленицима, као и бројним посјетиоцима Парламентарне скупштине БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу